Κυριακή, 4 Απριλίου 2010

Δυναμιτάκια STOP!!!

ΕΛΕΟΣ!!!

Δεν αντέχω άλλο να τ' ακούω! Ποτέ μου δεν κατάλαβα τι σχέση έχουν οι κρότοι, οι φωτοβολίδες, τα βεγγαλικά, τα πυροτεχνήματα, τα δυναμιτάκια, οι σκάστρες, οι γουρούνες, τα σκορδάκια και κάθε είδους εκρηκτική ύλη με το πνεύμα της Ανάστασης του Ιησού Χριστού! Ότι δηλαδή τι; Αν κάνω θόρυβο την ώρα που λέει ο παπάς το "Χριστός Ανέστη" είμαι πιο πιστός Χριστιανός; Δείχνω την αγάπη μου και την αφοσίωσή μου; Τη χαρά μου για την Ανάσταση του Ιησού; Αηδίες!!! Αυτό μπορώ να το εκφράσω με άλλους τρόπους και σίγουρα όχι προκαλώντας τον πανικό και καλύπτοντας τα λόγια του παπά!

Θέλω να ποινικοποιηθεί άμεσα και καθολικά σε όλη τη χώρα και για οποιαδήποτε περίσταση η πώληση και η χρήση εκρηκτικών υλών!!!!!!

Είναι επικίνδυνα για όσους τα χειρίζονται και για όσους είναι αναγκασμένοι να ακούνε αυτούς τους κρότους! Αναρίθμητοι οι τραυματίες κάθε χρόνο που επιχείρησαν να ανάψουν κροτίδα και τους έσκασε στα χέρια ή στα πόδια, πολλές φορές ακρωτηριάζοντας διάφορα μέλη τους!

Είναι επικίνδυνα και για όσους αναγκάζονται να ακούν τους αλλεπάλληλους κρότους χωρίς να το έχουν ζητήσει και να τρομάζουν από αυτούς! Ας σκεφτούμε τους ηλικιωμένους που έχουν πεθάνει από καρδιακές προσβολές και τις εγκύους που έχουν αποβάλλει από το δυνατό και ξαφνικό ήχο μίας κροτίδας!

Είναι ενοχλητικά για όλους εμάς που θέλουμε να ακούσουμε αναπόσπαστοι τα λόγια του παπά όταν διαβάζει από το Ευαγγέλιο τα ιερά κείμενα! Ναι! Θέλω να μπω στο συναίσθημα των Χριστιανών! Να καταλάβω Ανάσταση! Να ακούσω μια φορά όλα τα λόγια και να μάθω τι ακριβώς λένε! Τόσο κακό είναι; Δεν το καταλαβαίνω δηλαδή! Γιατί πρέπει να 'χω το κάθε μ********νο να μου παίρνει τ' αυτιά με τα μπαμ-μπουμ και να κάνει την πλατεία μας έξω από την εκκλησία πεδίο βολής;

Τέλος, είναι καταστροφικά για την ψυχική μου υγεία και ηρεμία. Εδώ σας καταθέτω ένα οικογενειακό μας δράμα. Έχω ένα σκύλο κατοικίδιο. Από τα πολύ μικρά του χρόνια μέχρι σήμερα, μέχρι αυτή ακριβώς τη στιγμή που σας γράφω (μιλάμε για πάνω από 10 χρόνια), κάθε φορά που ακούει έναν κρότο γαβγίζει ασταμάτητα! Αλλά όταν λέμε ασταμάτητα, ασταμάτητα! Πρέπει δηλαδή να φάει τις χοντρές του για να ησυχάσει ή να μας βγει ο λαιμός να του φωνάζουμε να σταματήσει! Προσπαθήσαμε με χίλιους δυο τρόπους τόσα χρόνια να του αλλάξουμε τη συμπεριφορά, να του αποσπάσουμε την προσοχή... τίποτα! Σαν να μην κάναμε απολύτως τίποτα! Ο σκύλος μου εξακολουθεί να μας εξωθεί στα άκρα οικογενειακώς!
Επομένως καταλαβαίνετε ότι έχω έναν ακόμα πολύ σοβαρό λόγο που μισώ όλα αυτά τα εκρηκτικά!

ΤΕΛΟΣ! ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

ΥΓ: Όση ώρα σας γράφω αυτό το μήνυμα, έχουν σκάσει τουλάχιστον 15 κροτίδες και ο σκύλος μου έχει γαβγίσει τουλάχιστον 80 φορές!

2 σχόλια:

 1. ΑΜΑ ΘΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ
  ΚΑΙ ΜΕΝΑ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΞΕΣΙΚΟΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ. ΤΗ ΛΕΣ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΜΠΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΣ?

  ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΟΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δηλαδή ένας Χριστιανός δεν έχει δικαίωμα να ακούσει τη λειτουργία της Ανάστασης στην ενορία του; Πρέπει να ξενιτευτεί; Πρέπει να τρέχω στα μοναστήρια; Αν αυτό το βρίσκεις λογικό, τι να σου πω.

  Όσο για το σκύλο μου, αυτό δεν μπορώ να το αλλάξω, γιατί ξέρω ότι είναι φυσιολογικό. Κατά κάποιο τρόπο, ήταν επιλογή μου να έχω τη "φασαρία" του στ' αυτιά μου, εφόσον ήξερα από την αρχή που τον πήρα ότι έτσι συνήθως αντιδρούν τα περισσότερα σκυλιά στους θορύβους.

  Για την καμπάνα, δεν νομίζω να μιλάς σοβαρά. Εννοείται πως δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου να "απαγορεύσουμε την καμπάνα"! Δεν είμαι θορυβοφοβικός, απλά πιστεύω ότι τα βεγγαλικά είναι ένας περιττός θόρυβος εντελώς έξω από το χριστιανικό πνεύμα των ημερών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή