Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

Η ώρα της Γης είναι εδώ!!!Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 ολόκληρη η Γη γιορτάζει!

Αναπνέει ελεύθερα και δροσίζεται για μία ολόκληρη ώρα!

Χάρη στη δική σου συμμετοχή μπορείς να προσθέσεις μία ακόμα ανάσα δροσιάς στον πλανήτη!

Βοήθησε τη Γη να αναπνεύσει!


Απόψε κατεβάζουμε το γενικό διακόπτη ρεύματος! Σβήνουμε όλοι τα φώτα μας και όλες τις ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι μας, στο γραφείο μας, στην επιχείρησή μας, στο Δήμο ή στην Κοινότητά μας. Για μία ολόκληρη ώρα! Από τις 20:30 μέχρι τις 21:30 (ώρα Ελλάδος)!

Για την ιστορία και μόνο...
η εκστρατεία της "Ώρας της Γης" ξεκίνησε από την Αυστραλία το 2007, όταν το WWF ευαισθητοποίησε τους κατοίκους του Σίδνεϋ να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα το βράδυ. Με αυτό τον τρόπο διαμαρτυρήθηκαν για την επιρροή της υπερκατανάλωσης των φυσικών πόρων στο παγκόσμιο κλίμα της Γης και για τις κλιματικές αλλαγές.

Την επόμενη χρονιά (2008) η "Ώρα της Γης" γίνεται παγκόσμια και αγγίζει 50 εκατομμύρια ανθρώπους σε 35 χώρες της Γης. Το 2009 οι αριθμοι αυτοί υπερπολλαπλασιάζονται, καθώς στην εκστρατεία συμμετέχουν όλο και περισσότερες χώρες, πόλεις, άνθρωποι από ολόκληρη την υφήλιο! Ανάμεσα στα εκατομμύρια των συμμετεχόντων, οι κάτοικοι της Ελλάδας παίζουν κυρίαρχο ρόλο, σημειώνοντας μεγάλο ποσοστό ενδιαφέροντος και συμμετοχής.

Λίγα ακόμα νούμερα...
Το έτος 2009
489 Δήμοι
1649 Επιχειρήσεις
845 σχολεία
325 φορείς
σβήνουν τα φώτα τους και αμέσως κατά
500 MW μειώνεται η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος.
500 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα
δεν εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα από την ενέργεια αυτή,
λόγω μείωσης της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας,
άρα και αντίστοιχης μείωσης της παραγωγής,
άρα και μείωσης της καύσης λιγνίτη.

Το 2010;;;
Από εσένα εξαρτάται!
Σβήσε τα φώτα σου και πες το και στους φίλους σου.
Ενημέρωσέ τους μέσω email
ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο έχεις διαθέσιμο!

Ας δροσίσουμε τον πλανήτη μας!

(Τα στοιχεία αντλήθηκαν από την ιστοσελίδα ειδήσεων της ΕΡΤ: http://news.ert.gr)

1 σχόλιο:

  1. Φιλική συμβουλή για τους συμμετέχοντες: Η απότομη και μαζική μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας από τις αποθήκες ενέργειας της ΔΕΗ κατά την ώρα της έναρξης της εκστρατείας (20:30), όπως επίσης και η απότομη και μαζική αύξησή της κατά την ώρα λήξης της εκστρατείας (21:30) είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ της περιοχής σας ή ακόμα χειρότερα σε κάποιο ευρύτερο δίκτυο του Νομού. Για να αποφύγουμε τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις όπως διακοπές ρεύματος από υπερφόρτωση δικτύου (black-out), καλό είναι να μην αρχίσουμε, ούτε να λήξουμε τη "διαμαρτυρία" μας όλοι μαζί.

    Αν θέλετε μπορείτε να σβήσετε τα φώτα σας 5 ή 10 λεπτά πριν τις 20:30 (ώρα έναρξης) και να τα ανάψετε πάλι 10 ή 15 λεπτά μετά τις 21:30 (ώρα λήξης), ώστε να είναι πιο ομαλή η μετάβαση της διανομής ρεύματος στα νοικοκυριά από τη ΔΕΗ. Ακόμα καλύτερα, για μεγάλες εργοστασιακές μονάδες, πολυώροφα γραφεία κλπ. το "σβήσιμο" και το "άναμα" να γίνουν σταδιακά από το γενικό πίνακα ρεύματος και όχι μαζικά σε ολόκληρο το κτίριο. Φιλικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή